Volg deze pagina voor het laatste en meest actuele bus nieuws van Nederland. Hieronder vindt u de laatste artikelen, nieuwsfeiten en ontwikkelingen.

Spitsbussen op probleemtrajecten van de NS

De NS heeft afgelopen week aangekondigd om extra busvervoer in te zetten in de ochtend en avondspits. Het aantal klachten van overvolle treinen neemt alleen maar toen en daarom is de NS genoodzaakt om maatregelen te treffen. Zo zal het uit de dienstregeling halen van oude treinstellen worden verplaatst naar 2017 en zal niet noodzakelijk onderhoud worden uitgesteld.

NS

De maatregelen worden getroffen naar aanleiding van het fors toegenomen aantal klachten. Zo zouden er in de eerste maand van 2016 ruim 3800 klachten zijn binnengekomen, waardoor de NS genoodzaakt is maatregelen te treffen. Aangezien er niet voldoende materieel beschikbaar is om treinen langer te maken, wordt er gezocht naar een andere oplossing. Spitsbussen zouden de capaciteit moeten vergroten en de drukte in de spits verlichten. De reistijd wordt hierdoor echter langer, waarop de NS heeft bedacht om reizigers die gebruik maken van het vervangend busvervoer te compenseren met consumptiebonnen.

Lees meer

Meisje van 16 overvalt buschauffeur

Gisternavond heeft een 16-jarige meisje uit Rotterdam een dienstdoende buschauffeur bedreigd met een mes, waarna zij de medewerker om het geld uit de kassa vroeg. De buschauffeur was hier echter niet van gediend, waarop er een kleine worsteling ontstond. Hierbij werd de buschauffeur in zijn arm gestoken, waarna de dader de bus verliet.

Lees meer

Connexxion wilt contant geld weigeren

Naar aanleiding van bedreigingen en een steekincident in de afgelopen periode zou het bestuur van Connexxion voortaan contant geld van reizigers willen weigeren, zodat het voor criminelen niet meer aantrekkelijk is om een bus te overvallen. Dit zou uiteraard een uitkomst bieden, maar helaas is er in de Nederlandse wet opgenomen dat contant geld altijd moet worden geaccepteerd. Er zal dan ook moeten worden gezocht naar een andere maatregel om de werkomstandigheden van buschauffeurs in grote steden veiliger te maken.

Lees meer

Connexxion gaat taxidienst opzetten

Naast trein, tram en busvervoer zal Connexxion ook een taxidienst opstarten. Dit besluit heeft het bestuur van Connexxion genomen, nadat Minister Mansveld heeft aangekondigd de regels rondom taxidiensten te versoepelen. Hierdoor zullen de traditionele taxidiensten hoogstwaarschijnlijk langzaam gaan verdwijnen, omdat flexibele taxidiensten de straten gaan overnemen. Connexxion zit te denken aan een soortgelijke dienst als UberPOP, waarbij mensen een taxi via een app of telefoonnummer kunnen aanvragen tegen een laag tarief.

Lees meer

Lijnbus in Hoorn botst op vrachtwagens

Gisterochtend is een lijnbus van Connexxion op de provincialeweg in Hoorn op een vrachtwagen ingereden. Het is nog onduidelijk waarom de buschauffeur niet vroegtijdig heeft afgeremd, maar gelukkig zijn de buschauffeur en inzittende er met lichte verwondingen vanaf gekomen. Getuige van het incident verklaarde dat het onduidelijk was, waarom de buschauffeur het ongeluk veroorzaakte. Onderzoek zal dan ook moeten uitwijzen wat de werkelijke reden voor het voorval is geweest.

Lees meer

Nieuwsbrief

Directe verbinding  |  Voordelige tarieven  |  Comfortabele zitplaatsen  |  Voldoende bagageruimte  |  Gratis omboeken/annuleren

Deel deze pagina!

Close