Volg deze pagina voor het laatste en meest actuele bus nieuws van Nederland. Hieronder vindt u de laatste artikelen, nieuwsfeiten en ontwikkelingen.

Bus met 42 kinderen valt bijna in ravijn

Afgelopen week is een bus met 42 kinderen bijna in een ravijn gegleden, toen de buschauffeur van de weg afgleed. De 42 kinderen 5 begeleiders ontsnapte aan een drama, door het gewicht naar de andere kant van de bus te verplaatsten. Hierdoor bleef de bus overeind en kregen hulpdiensten de tijd om op locatie te komen. Wanneer zij dit niet hadden gedaan was de bus waarschijnlijk ruim 250 meter naar beneden gevallen, doordat hij op een steile helling met sneeuw stond.

Bus met kinderen

Kinderen hielden de bus in balans

De bus was onderweg naar een jeugdherberg, waar de kinderen zouden slapen en wintersporten. De reis kreeg echter een andere wending, waardoor de kinderen nu eerst even mij moeten komen van het drama. Volgens een woordvoerder moesten de kinderen de hele tijd in de bus blijven, totdat de brandweer het overnam met sterke kabels. Later op de dag zouden de kinderen gewoon weer op de skipiste hebben gestaan, dus met een eventueel trauma zal het wel meevallen.

Het voorval heeft ruim 20 minuten geduurd.

Busongeluk met auto in Den Bosch

Gister in de namiddag heeft een aanrijding tussen een bus en een auto plaatsgevonden op de Pettelaarseweg in Den Bosch. Hierbij is de auto door nog onbekende redenen op de achterkant van de bus geklapt. De bestuurder en inzittende zijn ongedeerd gebleven, maar de auto moest worden opgehaald door een takelwagen. De bus kon na het ongeluk gewoon doorrijden en zijn route afmaken.

Connexxion Bus

Takelbedrijf steekt auto in brand

Omdat de auto niet meer verder kon rijden is een takelbedrijf gebeld. Deze probeerde de auto te starten om hem vervolgens op de takelwagen te rijden, maar de auto vloog in brand. Dit zou waarschijnlijk komen, doordat de bougies zijn gaan vonken bij het activeren van de auto.

Auto had forse schade aan de voorkant, maar is nu total loss verklaard.

 

Mishandeling in bus op de Korreweg in Groningen

Afgelopen week is een 18-jarige vrouw 2x tegen haar scheen geschopt door nog onbekende redenen. De dader zou ongeveer 2 meter lang zijn. Hij heeft een slank postuur met een lang smal gezicht, een kaal hoofd en lichtblauwe ogen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt de buschauffeur en de dader om zich te melden bij het bureau. Aanleiding voor het incident was dat de man op haar teen ging staan, toen hij tegenover haar ging zitten. Hierop heeft de vrouw iets gezegd tegen de man, waarop hij tot geweld over ging.

Arriva Bus

Aanleiding voor mishandeling in bus in Groningen

Het incident vond plaats op 9 maart 2016 en er zijn momenteel nog geen tips binnen gekomen. Wel heeft het voorval verschillende media (als Nu.nl) bereikt.

Reizigers opzoek naar goedkope busreizen

Onlangs is gebleken dat reizigers voor een stedentrip binnen Europa en Nederland die opzoek zijn naar busreizen, voornamelijk opzoek zijn naar goedkope busreizen. Zo maakt het voor sommige reizigers niet uit of zij korte tijd in een drukke bus zitten, zolang de tarieven maar laag zijn. Dat is de reden dat goedkope busreis zo'n succes is en duizenden reizigers hier jaarlijks gebruik van maken.

Bus naar Antibes

Ook profiteren van goedkope busreizen? Bekijk dan direct onze bestemmingen, aanbiedingen en kortingsacties!

Goedkope busreis in 2016

Dit jaar zijn wij van plan om alle bus bestemmingen in Europa op onze website aan te bieden en u direct door te sturen naar de goedkoopste aanbieder. Op deze manier heeft u een handig overzicht en is het voor iedereen mogelijk om de goedkoopste busreis te vinden. Wilt u in 2016 een goedkope busreis boeken? Aarzel dan niet langer en boek direct uw bustickets. 

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet en stel ze gerust via het contactformulier!

Bus in brand bij Scharwoude

Vanmorgen is een bus van Connexxion tot stilstand gekomen, nadat de bus uit het niets ineens in brand stond. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar er is gelukkig niemand gewond geraakt. De brand brak uit toen de bus over de N245 reed en werd direct aan de kant gezet door de buschauffeur.

Connexxion bussen

Extra brandweer materieel

Er werden extra veel brandweerwagens ingezet, omdat men had verwacht dat er een tekort aan bluswater zou zijn. Gelukkig was de brand snel onder controle en is iedereen ongedeerd gebleven. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Voorlopig wordt er niet uitgegaan van opzet of een misdrijf, maar zal een technisch mankement mogelijk de brand tot gevolg hebben gehad.

Buschauffeurs willen cameratoezicht bij haltes

Opnieuw zijn bussen in de Zaanstreek slachtoffer geworden van stenengooiers. Buschauffeurs zijn het zat en willen daarom cameratoezicht en/of extra beveiliging op de probleemtrajecten. Zij voelen zich niet meer veilig en willen daarom met cameratoezicht de veiligheid waarborgen en de pakkans van de daders vergroten. Vakbond FNV steunt de buschauffeurs en geeft aan dat dit een goede oplossing zou zijn om de vandalen af te schrikken en mogelijk zelfs te pakken.

Connexxion

Afgelopen weekend zijn 2 bussen slachtoffer geworden van stenengooiers, waarop Connexxion het hele weekend geen bussen heeft ingezet in de omgeving om de veiligheid van chauffeurs en reizigers te garanderen. Sinds maandagochtend zijn de bussen weer gaan rijden, maar opnieuw hebben chauffeurs melding gemaakt van stenengooiers.

Extra politietoezicht tegen stenengooiers

Connexxion heeft geprobeerd om via Heemskerk om te rijden, maar ook hier werden bussen bekogeld met stenen. Er wordt dan ook gepleit voor cameratoezicht en extra politietoezicht, zodat er normaal gebruik kan worden gemaakt van het Openbaar Vervoer en politie mogelijk op tijd ter plaatse is.

Ook in Amsterdam waren bussen en trams het afgelopen jaar regelmatig slachtoffer van vandalisme. Later werd het geweld nog veel erger en werden chauffeurs regelmatig overvallen. Het toppunt was uiteindelijk een overval op een buschauffeur van een GVB-lijnbus met d.m.v. een shotgun.

 

Buschauffeur van harde kern MVV bus wist van niets

Afgelopen week heeft een buschauffeur die de harde kern van voetbalclub MVV vervoerde zijn bus op een parkeerplaats langs de A73 gestopt. In de eerste instantie was er niets mis, want de voetbalsupporters gingen even roken en plassen, totdat er bussen van voetbalclub Roda JC stopten op dezelfde parkeerplaats. Het kwam tot een confrontatie tussen beide supporter groepen, waarna de boel weer werd gesust en de bussen hun reis weer hebben voortgezet.

Bus

A2 Route niet bekend bij de buschauffeur

Vooraf waren er afspraken gemaakt over de te nemen route voor buschauffeurs, om dit soort incidenten te voorkomen. De buschauffeur geeft echter aan dat hij niets wist van de zogenoemde A2 route en daarom voor de kortste route heeft gekozen. Wel had hij vooraf van de politie vernomen dat hij op het eerste deel niet mocht stoppen, omdat er werd gevreesd voor een confrontatie en dit heeft hij dan ook gedaan.

Bestuur van MVV en RODA JC  vragen om uitleg

Het bestuur van beide voetbalclubs geeft aan dat er wel degelijk afspraken zijn gemaakt over de heen- en terugreis en willen daarom uitleg van de chauffeur. Wanneer hij had gekozen voor de A2 zou het nooit tot een confrontatie kunnen komen en de afspraken zijn niet voor niets gemaakt.

Bus overvallen in Tilburg

Afgelopen week is een buschauffeur overvallen tijdens zijn dienst in Tilburg. Hierbij is de gehele kassalade meegenomen door de dader, waarna hij is gevlucht. De politie heeft de omgeving direct afgezet en heeft een poging gedaan om de daders op te sporen, maar dit bleek uiteindelijk tevergeefs.

Arriva bus

De buschauffeur stopte bij halte de Stokhasseltlaan, omdat een persoon bij de halte stond te wachten. Toen de man instapte bleek hij een mes bij zich te hebben en bedreigde hij de chauffeur die hierop zijn kassalade moest overhandigen. De overvaller deed de buit in een rugtas, waarna hij er te voet vandoor ging. Getuige hebben de dader een andere man zien ontmoeten die er vervolgens samen te voet vandoor gingen.

De politie is een zoekactie gestart en is op zoek naar mensen die meer weten. Tevens worden de camerabeelden van de bus bekeken en heeft de buschauffeur aangifte gedaan van de bus overval in Tilburg.

Nieuwsbrief

Directe verbinding  |  Voordelige tarieven  |  Comfortabele zitplaatsen  |  Voldoende bagageruimte  |  Gratis omboeken/annuleren

Deel deze pagina!

Close