Volg deze pagina voor het laatste en meest actuele bus nieuws van Nederland. Hieronder vindt u de laatste artikelen, nieuwsfeiten en ontwikkelingen.

Geen contant geld vanaf 2018 in bussen

Terwijl vervoerders bezig zijn met het afschaffen van contant geld in bussen (en het Openbaar Vervoer), willen reizigersorganisaties dat deze betaalmogelijkheid blijft. Het moet voor incidentele reizigers en toeristen niet onmogelijk worden gemaakt om van het Openbaar Vervoer gebruik te maken. Contant geld moet daarmee een mogelijkheid blijven, zoals dit ook in de Nederlandse wet staat beschreven. Vervoerders geven hier echter geen gehoor aan en stellen de veiligheid van personeel boven de betaalwijze.

Bus Connexxion

Lees meer

Goedkope bus huren met chauffeur

Wilt u een goedkope bus met chauffeur huren? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Vul ons online offerte formulier in en u ontvangt de goedkoopste offerte per mail, waarna u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de busreis. U hoeft enkel nog akkoord te geven, waarna u zich volledig kunt focussen op het organiseren van uw evenement, bedrijfsuitje, schoolreisje of andere bezigheid. Goedkope busreis is opgericht vanwege het ruime online aanbod en het gebrek aan overzicht dat daarmee gepaard gaat. Bij ons zijn tientallen grote busbedrijven aangesloten voor een landelijke dekking, minimale prijs en een goede kwaliteit.

Flixbus

Goedkope bus huren + chauffeur

Via ons boekt u altijd een goedkope bus + gecertificeerde buschauffeur. Op deze manier bent u verzekerd hoeft u aan niets anders te denken dan uw uitstapje. Vooraf hoeft u enkel het aantal personen en de op- afstaplocatie aan te geven, waarna er een prijsberekening kan worden gemaakt.


Meer weten? Stuur direct een offerte aanvraag in!

Kwaliteitseisen

 • Nederlands sprekende buschauffeur;
 • Schone bussen;
 • Comfortabele stoelen ;
 • Haal en breng service;
 • Heldere afspraken.

Bus van Arriva vast onder viaduct

Een bus van Arriva heeft zichzelf afgelopen week klemgereden onder een viaduct bij Groningen. De buschauffeur zou naar eigen zegge een afslag te vroeg hebben genomen, waardoor hij zijn bus klem reed onder de brug. Hierbij is het hele dak van de bus eraf gereden. Gelukkig zaten er op het moment van het ongeluk geen inzittende in de bus en zijn de gevolgen minimaal.

Onderzoek naar buschauffeur van Arriva

Onderzocht wordt nog op de chauffeur verdovende middelen had gebruikt of verkeerde in een wisselvallige mentale staat, aangezien dergelijke ongelukken hoogst ongebruikelijk zijn.

Auto ramt bus in Amersfoort

Een auto heeft vanmorgen een bus in Amersfoort geramd op de kruising van de Nijverheidsweg en de Radiumweg. Hierbij is niemand gewond geraakt, maar de auto moest door hulpdiensten worden weggesleept. Volgens ooggetuige zou de automobilist waarschijnlijk een rood licht hebben genegeerd, waardoor deze vol tegen de zijkant van de Connexxion bus is gereden.

Connexxion bussen

Hulpdiensten schieten te hulp

Het verkeer op de kruising heeft enkele uren last gehad van hulpdiensten die de weg blokkeerde. Zij waren snel ter plaatse om de bus en automobilist te ondersteunen. Zo kwam er een sleepwagen om de auto te verplaatsen, een veegwagen om glas en overig vuil te verwijderen en politie voor onderzoek. Tevens was een ambulance uitgebroken, maar deze bleek later onnodig.

Goedkope busreizen in de zomervakantie

Komende zomervakantie een goedkope busreis maken? Vrijwel alle bestemmingen binnen Europa zijn per bus bereikbaar. Denk hierbij aan zonnige bestemmingen langs de Spaanse kust, Zuid-Frankrijk en Italië! Het voordeel aan een goedkope busreis is de prijs, de bagageruimte en de directe verbinding. Zo hoeft u niet over te stappen en kunt u gerust in slaap vallen tijdens uw reis. Wij raden wel aan om een hoofdkussentje, voldoende eten/drinken mee te nemen en oordopjes voor muziek. Daarbij kunt u de oordopjes goed gebruiken om het geluid van andere reizigers te onderdrukken en kunt u in uw eigen rust en comfortzone naar de gewenste bestemming reizen.

Goedkope busreizen met Flixbus

Goedkope busreis in de zomervakantie

Er worden weer duizenden busreizen georganiseerd in de zomervakantie, maar als u nu boekt profiteert u van vroegboekkorting! Tevens is het mogelijk om met bussen van Flixbus goedkoop te reizen. Zij organiseren dagelijks 45.000 busritten en zijn daarmee één van de grootste aanbieders van busreizen in Europa.

Enkele voordelen van Flixbus

 • Directe verbinding;
 • Voldoende bagageruimte;
 • Voldoende beenruimte;
 • Gratis WiFi;
 • Toilet aan boord;
 • Stopcontacten in de bus aanwezig.

Goedkope busreizen door Europa

Binnenkort een goedkope busreis door Europa maken? Bekijk het aanbod op onze website en reis al naar Parijs voor € 19,- en Antwerpen voor € 9! Flixbus organiseert dagelijks 45 duizend busreizen door heel Europa en is daarmee één van de bekendste en populairste busreis aanbieders voor internationale busreizen. Zij kunnen dan ook de goedkoopste busreizen door Europa verzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bestemming? Maak gebruik van de handige boekingstool in de rechterkolom en ontdek hoe voordelig busreizen kunnen zijn.

Goedkope busreis door Europa met Flixbus

Goedkope busreizen door Europa met Flixbus

Met Flixbus geniet u van verschillende voordelen en voldoet uw goedkope busreis aan de laatste eisen. Zo beschikt u over voldoende bagageruimte, zijn er verschillende opstapstations binnen Nederland mogelijk en heeft u een directe verbinding. Daarnaast geniet u in de bussen van Flixbus van comfortabele stoelen, gratis WiFi en een toilet aan boord.

Overige voordelen

 • Gratis omboeken;
 • Drinken en snacks tegen een gunstig tarief verkrijgbaar;
 • Voldoende beenruimte;
 • Stopcontacten aan boord.

Europese bus bestemmingen

Op onze website vindt u bestemmingen door heel Europa. Staat uw bestemming niet op onze website vermeld? Probeer het dan alsnog via de banner in de rechterkolom en ontdek de mogelijkheden. Flixbus heeft dagelijks 100 duizend verbindingen binnen Europa, waardoor het onwaarschijnlijk is dat er geen verbinding voor u beschikbaar is.

Busreizen zijn goedkoop, comfortabel en een absolute aanrader!

Touringcar huren met chauffeur

Wilt u graag een touringcar huren met chauffeur? Dat kan eenvoudig via ons offerte- /vergelijkingsformulier! De tarieven zijn echter lastig te bepalen vooraf, aangezien het aantal personen en de op- en afstap locaties erg prijsbepalend zijn. Daarom is goedkope busreis in het leven geroepen om te bemiddelen tussen busmaatschappijen en verhuurders van touringcars. Zo sturen wij uw aanvraag door naar tientallen bedrijven, waarop wij de voordeligste naar u sturen. Uiteraard voldoen alle busbedrijven aan vooraf gestelde eisen om kwaliteit te behouden.

Touringcar met chauffeur huren

In vrijwel alle gevallen wordt een touringcar met chauffeur verhuurd en daarom hoeft u hier bij de aanvraag niet op te letten. De chauffeur is in het bezit van een geldig rijbewijs D, spreek Nederlands en heeft veelal jarenlange ervaring met zijn voertuig. Tevens maakt hij de bus naderhand schoon en is hij verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van zijn passagiers. U hoeft zich hier dan ook geen zorgen over te maken, maar kunt eventuele zorgen altijd voorleggen.

Touringcar huren

Benodigde gegevens

Voor het huren van een touringcar zijn de onderstaande gegevens nodig.

 • Vertrekstation
 • Aankomststation
 • Aantal personen
 • Enkele reis of Retour

Ongeluk met bus naar Parijs

In het Belgische Aalbeke is afgelopen week een bus verongelukt met een vrachtwagen. Hierbij zijn zeker 24 mensen gewond geraakt, waarvan 2 zwaargewond. De Nederlandse bus botste tegen een vrachtwagen, waarna beide tot stilstand kwamen. Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur zag dit echter te laat, waardoor deze achterop de bus knalde. De bus met 66 Nederlandse en Belgische reizigers was onderweg naar Parijs. Hulpdiensten zijn enkele uren bezig geweest met het bevrijden van alle inzittende.

Bus Parijs

Reizigers die niet gewond zijn geraakt, zijn opgevangen in een kazerne bij Kortrijk. Tevens is er een informatienummer geopend voor vrienden en familie van de inzittende om een update te krijgen van de situatie.

Franse snelwegen gesloten

Het ongeluk gebeurde vlakbij de Belgisch-Franse grens, waarna de toegangsweg bij Moeskroen direct is afgesloten. Het bergen en onderzoek heeft enkele uren geduurd, waarna het verkeer weer werd vrijgegeven.

De zwaargewonden zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Het eerste zwaargewonden slachtoffer was de Bulgaarse buschauffeur, maar over de toestand en identiteit van het tweede slachtoffer kon een woordvoerder niets zeggen.

Nieuwsbrief

Directe verbinding  |  Voordelige tarieven  |  Comfortabele zitplaatsen  |  Voldoende bagageruimte  |  Gratis omboeken/annuleren

Deel deze pagina!

Close