Elon Musk oprichter van Tesla denkt aan de productie van zelfrijdende bussen in het Openbaar Vervoer. Hiermee wil hij drukke steden tegemoetkomen en een oplossing bieden. Hij geeft in een interview met persbureau Bloomberg aan dat het niet helemaal hetzelfde is als de reguliere bussen, maar dat het idee de sleutel is tot het opvangen van de drukte in steden. Verder mag de tesla-baas Elon Musk er niet teveel over zeggen, maar geeft aan dat het bedrijf hier flink in investeert.

Goedkope Busreis

Nieuwe tesla modellen en Hyperloop trein

Naast de zelfrijdende bussen is het bedrijf ook bezig met de productie van nieuwe Tesla modellen, waarvan er in de voorverkoop al 400 duizend zijn verkocht. De Hyperloop trein is een voertuig dat door een vacuüm gezogen buis schiet om de weerstand te verminderen en de snelheid te optimaliseren. Op deze manier zouden korte reistijden op lange trajecten mogelijk moeten worden gemaakt. TU Delft is momenteel bezig met de ontwikkeling van een ontwerp om te testen op het testcircuit in Californië.

Het beste ontwerp zou uiteindelijk een basis kunnen vormen voor de toekomstige Hyperloop treinen.

Zelfrijdende bussen in Wageningen

Elon Musk is niet de enige die bezig is met zelfrijdende bussen, want ook de de Universiteit van Wageningen is bezig met zelfrijdende shuttlebussen die tussen station Ede-Wageningen en de Universiteit rijden. Deze worden de WEpods genoemd en zijn misschien wel een eerste stap naar de toekomstige zelfrijdende bussen.