Wat veel mensen niet weten is dat het mogelijk is om met de bus naar Turkije op vakantie te gaan. Ruim 95% van alle vakantie gangers die naar Turkije afreizen geven aan met het vliegtuig te gaan, logisch gezien de afstand naar Turkije. Toch zijn er ook voordelen aan een busreis naar Turkije, denk bijvoorbeeld aan de kosten. Vanwege de lage vraag vanuit de consument is het aantal aanbieders van deze reizen ook gering, maar de aanbieders die er zijn bieden al tickets aan vanaf slechts 100 euro. Wanneer je dus graag een lowbudget vakantie wilt, is dit zeker een optie die te overwegen is.

Organiseren & Plannen

Bij iedere reis is het belangrijk dat alles goed georganiseerd is en van te voren duidelijk is qua regelgeving en afspraken. Zo is het bij een reis naar Turkije heel belangrijk dat je niet vergeet dat voor toelating tot Turkije een visum benodigd is. Zonder visum is het onmogelijk om het land in te komen en het is dus zaak dat dit van te voren goed geregeld is. Het is sinds 2014 mogelijk om dit al van te voren via het internet te regelen, zo wordt drukte op de luchthavens zoveel mogelijk vermijd. Wilt u meer informatie over de geldigheid en de maximale verblijfsduur met een Turks visum? Bekijk dan de website: www.turksvisum.com voor alle aanvullende informatie.

Verblijf

Natuurlijk is het regelen van verblijf ook noodzakelijk, dit dient overigens ook aangegeven te worden op het visum. Wanneer je een vliegticket boekt naar Turkije kun je vaak een combinatie reis boeken inclusief accommodatie, bij een busreis zal je dit los moeten boeken. Vergeet dit dus niet!

Activiteiten

Binnen Turkije zijn veel activiteiten te doen, zowel cultureel als vermaak. Binnen het land kun je vrij eenvoudig reizen met het openbaar vervoer. De busverbindingen zijn daar goed verzorgd en vele malen goedkoper dan een taxi. Je kunt voor de reis al uitzoeken welke activiteiten je absoluut wilt doen en hoe je daar het beste naar toe kunt gaan.


Verblijf je onder de huidige omstandigheden liever in een ander land binnen de EU? Via onze website kun je ook busreizen boeken naar andere landen in de EU.