In het Belgische Aalbeke is afgelopen week een bus verongelukt met een vrachtwagen. Hierbij zijn zeker 24 mensen gewond geraakt, waarvan 2 zwaargewond. De Nederlandse bus botste tegen een vrachtwagen, waarna beide tot stilstand kwamen. Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur zag dit echter te laat, waardoor deze achterop de bus knalde. De bus met 66 Nederlandse en Belgische reizigers was onderweg naar Parijs. Hulpdiensten zijn enkele uren bezig geweest met het bevrijden van alle inzittende.

Bus Parijs

Reizigers die niet gewond zijn geraakt, zijn opgevangen in een kazerne bij Kortrijk. Tevens is er een informatienummer geopend voor vrienden en familie van de inzittende om een update te krijgen van de situatie.

Franse snelwegen gesloten

Het ongeluk gebeurde vlakbij de Belgisch-Franse grens, waarna de toegangsweg bij Moeskroen direct is afgesloten. Het bergen en onderzoek heeft enkele uren geduurd, waarna het verkeer weer werd vrijgegeven.

De zwaargewonden zijn direct naar het ziekenhuis gebracht. Het eerste zwaargewonden slachtoffer was de Bulgaarse buschauffeur, maar over de toestand en identiteit van het tweede slachtoffer kon een woordvoerder niets zeggen.