Gisternavond heeft een 16-jarige meisje uit Rotterdam een dienstdoende buschauffeur bedreigd met een mes, waarna zij de medewerker om het geld uit de kassa vroeg. De buschauffeur was hier echter niet van gediend, waarop er een kleine worsteling ontstond. Hierbij werd de buschauffeur in zijn arm gestoken, waarna de dader de bus verliet.

Bus Connexxion

De buschauffeur maakte direct melding van de overval en wist de jonge dame te beschrijven, waarop politieagenten een verdachte aanhielden die aan de beschrijving voldeed. De overval vond op vrijdagavond rond 22:00 uur plaats ter hoogte van de Vaanweg in Rotterdam-Zuid.

Connexxion mag geen geld weigeren

Eerder deze week deed Connexxion onderzoek naar de toelaatbaarheid van het weigeren van geld, zodat buschauffeurs met minder rondrijden door de stad. Op deze manier zouden zij het overvallen van een bus minder aantrekkelijk willen maken. Helaas staat er in de Nederlandse wet dat contant geld altijd moet worden geaccepteerd, waardoor vervoerders naar een andere oplossing zullen moeten zoeken.