Een man in de Amerikaanse stad Philadelphia heeft afgelopen week een overdosis heroïne genomen in een drukke bus. De man nam voorafgaand nog even een slok van zijn biertje, waarna hij aan het proces begon. Niemand in de bus merkte de injectie op, maar schrokken zich rot toen de man van zijn stoel viel. De politie van Philadelphia hebben schokkende beelden vrijgegeven, waarop te zien is hoe de man zichzelf injecteert en omstanders later te hulp schieten en de hulpdiensten bellen.

Politie was snel ter plaatse

Agenten waren snel ter plaatse, waarna het niet lang duurde tot zij door hadden wat er gebeurd was. Zij hebben de man direct ingespoten met een tegengif, waardoor de effecten van heroïne in één keer worden gestopt. De naam van het middel tegen Heroïne is Narcan. Narcan redt jaarlijks duizenden mensen in Amerika, maar een woordvoerder van de politie benadrukt nogmaals dat het geen methode is om van de verslaving af te komen.

In het gebied is de man één van de duizenden die kampt met een verslaving aan heroïne en agenten hebben er dan ook dagelijks mee te maken.