Afgelopen week heeft een buschauffeur die de harde kern van voetbalclub MVV vervoerde zijn bus op een parkeerplaats langs de A73 gestopt. In de eerste instantie was er niets mis, want de voetbalsupporters gingen even roken en plassen, totdat er bussen van voetbalclub Roda JC stopten op dezelfde parkeerplaats. Het kwam tot een confrontatie tussen beide supporter groepen, waarna de boel weer werd gesust en de bussen hun reis weer hebben voortgezet.

Bus

A2 Route niet bekend bij de buschauffeur

Vooraf waren er afspraken gemaakt over de te nemen route voor buschauffeurs, om dit soort incidenten te voorkomen. De buschauffeur geeft echter aan dat hij niets wist van de zogenoemde A2 route en daarom voor de kortste route heeft gekozen. Wel had hij vooraf van de politie vernomen dat hij op het eerste deel niet mocht stoppen, omdat er werd gevreesd voor een confrontatie en dit heeft hij dan ook gedaan.

Bestuur van MVV en RODA JC  vragen om uitleg

Het bestuur van beide voetbalclubs geeft aan dat er wel degelijk afspraken zijn gemaakt over de heen- en terugreis en willen daarom uitleg van de chauffeur. Wanneer hij had gekozen voor de A2 zou het nooit tot een confrontatie kunnen komen en de afspraken zijn niet voor niets gemaakt.