Afgelopen weekend is een bus in Haarlem bekogeld met stenen door nog onbekende jongeren. Hierbij heeft een 25-jarige man uit Nieuw-Vennep een steen tegen zijn hoofd gekregen, terwijl hij niets vermoedend meereed met de bus. Hij moest voor ernstige verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Tevens moest de bus naar de remise worden gebracht ter reparatie, aangezien deze niet meer verder kon rijden met de opgelopen beschadigingen.

Connexxion

Politie doet onderzoek

De politie heeft direct na de melding gezocht in de buurt, maar heeft helaas niets kunnen vinden. In de nacht ervoor gebeurde een soortgelijk incident, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. De bus was echter flink beschadigd en moest worden gerepareerd. Om dodelijke ongelukken en meer materiële schade te voorkomen doet de politie onderzoek naar de zaak. Zo worden getuige opgeroepen om een verklaring af te leggen bij de politie en dienen chauffeurs bij signalering van groepen hangjongeren direct melding maken bij de meldkamer.

Heeft u iets verdachts gezien of ziet u de komende tijd iets verdachts in omgeving Haarlem? Meldt dit dan direct bij de politie!